четвъртък , 17 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / „София диша“ за осма поредна година
KOD_SF_DISHA

„София диша“ за осма поредна година

Стоян Зиков – Стъки, организатор на фестивала „София диша“, разказа в студиото на „Код 11-13“ какво да очакват посетителите тази година. По думите му за първи път събитието ще се проведе на два пъти. Първото издание ще бъде на 24-ти и 25-ти юни, а второто 26-ти и 27-ми август.

„Фестивалът е част от културния календар на Столична община и го подготвяме от доста време, съобразили сме се и с ремонтите, така че да не пречим на хората. Затваряме площад “Ал. Невски“, включително и улица „Оборище“, разказа Стъки.

Зиков поясни, че и тази година фестивалът ще бъде разделен на творческа, детска, пазарна, релакс и спортна зона, но ще има и една нова – България.

„Новата зона ще се казва „България“, тя ще е посветена на автентичната българска култура, на материалното и нематериалното културно наследство. Ще има фолклорна народна музика, изложение на носии, презентиране на традиционни български занаяти и разбира се сувенири“, каза Зиков.

Според организатора тази зона не само ще запознае туристите с традиционната българска култура, но ще им покаже и нашите традиции.

„В творческата зона ще има сцена, където ще се изявят различни български изпълнители. Пак там ще се случи и нещо ново, организираме галериен-павилион със скулптури. Той ще бъде посветен на българския комикс и анимация, ще има и уъркшопи, където посетителите ще могат да участват в създаването на анимационен филм.“

Подробности за фестивала „София диша“, вижте във видеото.

Вижте също

talanti

Как се създават лидери?

Дни след края на лагера за таланти „Talent Factory Camp“, организаторът Андрей Илиев и част от …