вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / „София диша“ за осма поредна година

„София диша“ за осма поредна година

Стоян Зиков – Стъки, организатор на фестивала „София диша“, разказа в студиото на „Код 11-13“ какво да очакват посетителите тази година. По думите му за първи път събитието ще се проведе на два пъти. Първото издание ще бъде на 24-ти и 25-ти юни, а второто 26-ти и 27-ми август.

„Фестивалът е част от културния календар на Столична община и го подготвяме от доста време, съобразили сме се и с ремонтите, така че да не пречим на хората. Затваряме площад “Ал. Невски“, включително и улица „Оборище“, разказа Стъки.

Зиков поясни, че и тази година фестивалът ще бъде разделен на творческа, детска, пазарна, релакс и спортна зона, но ще има и една нова – България.

„Новата зона ще се казва „България“, тя ще е посветена на автентичната българска култура, на материалното и нематериалното културно наследство. Ще има фолклорна народна музика, изложение на носии, презентиране на традиционни български занаяти и разбира се сувенири“, каза Зиков.

Според организатора тази зона не само ще запознае туристите с традиционната българска култура, но ще им покаже и нашите традиции.

„В творческата зона ще има сцена, където ще се изявят различни български изпълнители. Пак там ще се случи и нещо ново, организираме галериен-павилион със скулптури. Той ще бъде посветен на българския комикс и анимация, ще има и уъркшопи, където посетителите ще могат да участват в създаването на анимационен филм.“

Подробности за фестивала „София диша“, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …