петък , 14 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Софийската филхармония подготвя маратон на българската музика

Софийската филхармония подготвя маратон на българската музика

На 3 март Софийската филхармония подготвя истински празник за меломаните. 12-часовият музикален маратон е под патронажа на Министъра на културата и с водещ директорът на Народния театър Мариус Донкин.

Директорът на филхармонията Найден Тодоров разказва подробности за празничния концерт и за плановете му за следващия сезон. Повече от 17 формации ще представят най-доброто от българската музика.

„Няма по-добър повод от 3 март, за да покажем отношението си към българската музика, българските състави и изпълнители. Това ще бъде едно събитие, което ще бъде безкрайно интересно. От 10 сутринта до 10 вечерта ще има постоянен концерт, в който ще се редуват различни групи – хорови формации, детски групи, духови оркестри“, разкри Найден Тодоров.

„От друга страна в Камерната зала ще има поредица от изпълнения на студенти и преподаватели от Националната музикална академия. Ще се опитаме да представим максимално много творчеството на българските композитори – от класиците Панчо Владигеров и Любомир Пипков до Стефан Драгостинов и много други съвременници“, добави Тодоров.

Цялото интервю с Найден Тодоров гледайте утре сутринта в „Жива връзка“ по Би Ай Ти.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …