сряда , 28 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / „Сняг“ – неочаквана история за една независима млада жена в Турция
KAR

„Сняг“ – неочаквана история за една независима млада жена в Турция

Мюзейен е на 20 години, но още е в гимназията. Приятелите са всичко за нея – излизат заедно, крадат заедно, пият и вземат наркотици. Животът им се променя, когато пристига по-малкият ѝ брат Али. Той тъкмо е разбрал, че има сестра, родена от незаконната връзка на баща му с майката на Мюзейен. Али нахлува в живота на Мюзейен с две задачи – да я извади от тази среда и да докаже, че не е като баща си. Действието се развива в слънчева Анталия, но филмът носи името „Сняг“. Заглавието е свързано с родния град на младия режисьор Емре Ердоду Болу.

„В първия кадър на филма виждате двама души, които наблюдават планината. Болу обикновено има обилни снеговалежи по 3-4 месеца. Аз много обичам да наблюдавам снега, докато се излежавам вкъщи или от някой хълм наоколо. Дава ми вътрешно спокойствие. За мен снегът символизира вътрешния мир. Именно снегът показва разликата между двамата герои Мюзейен и Али“, обясни режисьорът пред BiT.

В ролята на Мюзейен е актрисата Азар Ергючлю. Само на 25, тя вече е изиграла много роли в киното. Участва и в няколко сериала, сред които „Север Юг“ и „Кварталът на богатите“. В „Сняг“ тя влиза в ролята на силна и самостоятелна млада жена, в центъра на филмовия сюжет.

София стана специално място за екипа на „Сняг“. Световната премиера на филма се състоя на София филм фест. Вижте повече в репортажа:

Вижте също

kesch

Какъв ще бъде ефектът от ограничаване на кешовите плащания до 1000 лв.

Преди няколко дни НС прие на първо четене промените в Данъчноосигурителния процесуален кодекс. Те предвиждат …