събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Служителите на полигоните за борба с градушките поискаха увеличение на заплатите
POPOVITSA

Служителите на полигоните за борба с градушките поискаха увеличение на заплатите

В разгара на сезона на градушките – служителите на полигоните за борба с градушките излязоха на протест с искане за увеличение на заплатите. И сякаш недоволството им беше потушено скорострелно след среща с министъра на земеделието и синдикатите. 500 лева ще получат еднократно служителите на полигоните.

Началник отдел Техническо осигуряване Никола Ковачев от Поповица се включи в ефира на Би Ай Ти и еМисия България и коментира искането за увеличение на парите и ще решат ли те проблемите в сферата.

„С това споразумение исканията ще бъдат удовлетворени напълно. От новата година заплатите ще бъдат повишени с около 100 лева, а до края на годината им се дава еднократно“, обясни Ковачев.

Той каза, че в Поповица охраняват продукция на стойност 200-250 милиона лева. „Няма никакъв риск, днес сме изстреляли около 60 ракети. Всички площадки работят и охраняват продукцията“, посочи Ковачев. По думите му, риск от градушки винаги съществува.

Вижте също

koli

Бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите

Възможно ли е бъдещето днес? Националният доверителен екофонд отпусна 1 милион и 300 хиляди лв …