събота , 16 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Служителите на полигоните за борба с градушките поискаха увеличение на заплатите

Служителите на полигоните за борба с градушките поискаха увеличение на заплатите

В разгара на сезона на градушките – служителите на полигоните за борба с градушките излязоха на протест с искане за увеличение на заплатите. И сякаш недоволството им беше потушено скорострелно след среща с министъра на земеделието и синдикатите. 500 лева ще получат еднократно служителите на полигоните.

Началник отдел Техническо осигуряване Никола Ковачев от Поповица се включи в ефира на Би Ай Ти и еМисия България и коментира искането за увеличение на парите и ще решат ли те проблемите в сферата.

„С това споразумение исканията ще бъдат удовлетворени напълно. От новата година заплатите ще бъдат повишени с около 100 лева, а до края на годината им се дава еднократно“, обясни Ковачев.

Той каза, че в Поповица охраняват продукция на стойност 200-250 милиона лева. „Няма никакъв риск, днес сме изстреляли около 60 ракети. Всички площадки работят и охраняват продукцията“, посочи Ковачев. По думите му, риск от градушки винаги съществува.

Вижте също

Политологът Георги Киряков: Действията на Валери Симеонов за лифта на Банско приличат на лобизъм

Колкото повече наближава “тихата, свята нощ”, толкова по-шумно и драматично става на политическата сцена. На …