понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Код 11-13 / Служителите на „Булгартабак“ излязоха на „спонтанен“ протест. Според Христо Иванов Пеевски показва мускули

Служителите на „Булгартабак“ излязоха на „спонтанен“ протест. Според Христо Иванов Пеевски показва мускули

Служителите на „Булгартабак“ излязоха на „спонтанен“ протест под наслов “Искаме работа, не правим контрабанда!”. Шествието се събра пред националния стадион Васил Левски. От писмо, цитирано от сайта за разследваща журналистика „Бивол“, става ясно, че служителите на холдинга, чиято собственост официално е неизвестна, но се счита, че е на депутата Делян Пеевски, са „подканени“ да протестират с циркулярно писмо. В него са развити „опорни точки“ за „злонамерена медийна и политическа атака“ срещу „Булгартабак“, организирана от партия „Да България“ и т.нар. „Кръг Капитал“ на Иво Прокопиев.

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов коментира протеста в ефира на КОД 11-13.

„Част от протестиращите дойдоха пред нашия офис, ние направихме опит да разговаряме с тях. Организаторите са познати от други протести, попречиха на този разговор, въпреки че имаше хора по-назад, които искаха. Ние не сме твърдели, че работниците на „Булгартабак“ са контрабандисти, ние се позоваваме на доклад на турските специални служби. С този протест Пеевски показва сила и мускули“, каза Иванов.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

2 коментара

  1. кълвачо

    В тоя булгаркотрабандтабак жени не работят ли бе? Защо ги няма на протеста?Тея са се охранени,повече ми приличат на мутри контрабандисти.

  2. Искам да видя на този протест работниците от БТ София. Защо ли ги няма?