сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / След седма присъда за България заради думи на Цветан Цветанов: Може и да съм допускал грешки

След седма присъда за България заради думи на Цветан Цветанов: Може и да съм допускал грешки

Миналата седмица Съдът по правата на човека в Страсбург за седми път осъди България за непремерени думи на бившия вътрешен министър и настоящ председател на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

На кого се извинява и на кого не иска да се извини – тези въпроси Сашо Диков отправи към Цветанов в кулоарите на парламента.

„Действително може и да съм допускал грешки с тези изказвания, които под една или друга форма доведоха до там, че държавата нямаше необходимата добра защита, за да имаме защитна теза в Съда в Страсбург. Но днес, от дистанция на времето, мога да кажа, че това, което направих в ефективността в борбата срещу тежката организиарана престъпност, повярвайте, че хората, когато ме срещат днес, споделят, че тогава имаше уважение и респект към системата“, коментира Цветан Цветанов.

„Допускали сме грешки. Може би не съм обръщал достъчно внимание на пресцентъра за това, което излиза в медийното пространство“, видя пропуск в действията си като министър Цветанов.

Той обаче припомни, че действията му са били насочени към подобряване на тежката ситуация, в която страната е била в началото на правителството „Борисов 1“.

„Мога да направя извинение за думите на прокурора Роман Василев (при ареста на бившия военен министър Николай Цонев – бел.ред.), защото това беше непристойно и недопустимо. От тази гледна точка, за тези думи, които бяха казани от прокурора Роман Василев, който беше тогава наблюдаващ прокурор по това дело, аз се извинявам, защото е недопустимо да имаш подобно поведение, да имаш подобен изказ, когато всъщност провеждаш една операция“, каза Цветанов.

Целия му коментар можете да видите във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Мариана Петкова

    подслушванията и до ден днешен продължават и тормозят хората,

  2. Тиквоний и неговия приятел Цецо Тъпото управляват цяла една държава… и нашите животи. Но щом гласуваме за тях, значи това заслужаваме.