понеделник , 19 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / След референдума на Острова: Какви са реакциите в Полша

След референдума на Острова: Какви са реакциите в Полша

Решението на британците да напуснат Европейския съюз несъмнено в последните дни постави много въпроси, които останаха без отговор. Един от най-големите е какво се случва с милионите имигранти от цяла Европа, които в момента живеят и работят на Острова.

Една от страните, които е най-засегната от неизвестността, е Полша. По официални данни до 2014 г. в Обединеното кралство живетя общо над 1 млн. поляци.

Същевременно лидерът на управляващата партия Ярослав Качински поиска провеждането на втори референдум във Великобритания, за да могат британците да преосмислят решението си.

Какви са реакциите и коментарите в Полша – обобщи журналистът Боян Станиславски във включване по скайп от Варшава.

„Реакциите са страшни, направо са покъртителни. Вече няколко дни обикалям различни пресконференции и недоумявам. Единствената констатация, който мога да ви кажа, е, че полските политици за пореден път пропуснаха шанса, че са такива и че имат обща представа на кой свят живеят и какво се случва“, каза Станиславски.

Вижте целия коментар на журналиста във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …