петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / След касапницата в Манчестър – защитени ли са достатъчно концертите у нас

След касапницата в Манчестър – защитени ли са достатъчно концертите у нас

Достатъчно сериозни ли са мерките за сигурност по време на масови мероприятия и събирания на концерти в България? Темата беше провокирана от касапницата в Манчестър след терористичния акт по време на концерт на тийн идолката Ариана Гранде. Защитени ли са родните посетители на такива събития – коментар пред Люба Кулезич направиха старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР и промоутърът Иван Несторов – Амебата, организатор на концерти.

„В нашата държава полицията стриктно се грижи и съдейства за сигурността при масови мероприятия, докато в западните държави тази дейност често е поверена на частни охранителни фирми“, обясни Златанов.

„Имаме по 2-3 сериозни мероприятия годишно. Факт е, че никой не е застрахован, но все пак е хубаво, че според всички данни, България не е мишена на терористични действия. Ние категорично не допускаме на концертите ни хора с обемисти багажи, с раници, забранени са дори пластмасови бутилки“, заяви Несторов.

„Когато миналата година детската „Евровизия“ беше у нас, седмица по-рано се случиха атентатите във Франция. Ние моментално засилихме мерките за сигурност, изцяло променихме плана за действия. Въпреки, че това се прави с голямата цел защита, хората пак недоволстват, например, че трябва да изчакат повече на опашка“, коментира представителят на СДВР.

„Като свърши концерта, всички искат бързо да се приберат вкъщи и да си починат от емоцията. Тогава става напрегнато, хората се изнервят, случва да се сблъскат на изходите“, призна Несторов.

„В случай на опасност, нека хората не се поддават на паниката и най-важното – да слушат всички разпоредби от охранителите. Освен това, каквото и съмнително да забележат – човек, багаж или поведение, нека ни уведомят незабавно“, посъветва Златанов.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …