сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / След изборите в Испания: Коалиция с минимум три партии или нови избори
Премиерът Мариано Рахой празнува победата на партията си. Снимка: ЕРА

След изборите в Испания: Коалиция с минимум три партии или нови избори

Народната партия на премиера Мариано Рахой спечели парламентарните избори в Испания. Консерваторите обаче не успяха да се наложат за абсолютно мнозинство, което означава, че ще се търси коалиционно сътрудничество.

„Последната новина е, че е възможно левицата да потърси партньори сред другите 6 партии, които влязоха в парламента. Защото Сиудаданос са много трудни за преговори. Зависи кой, на кого и какво ще обещае“. Това коментира в еМисия България журналистът от Клуб-Z Момчил Инджов.

Според него коалицията ще е минимум от три партии, а най-реалистично – четири. Инджов прогнозира, че най-вероятният вариант е нови избори.

Целия анализ гледайте във видеото.

За емоциите в Испания и изборите, съчетани с предколедните настроения – на живо от Мадрид специалният пратеник на БНР Къдринка Къдринова.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …