петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / След „досиетата от Панама“ – Камерън на прицел

След „досиетата от Панама“ – Камерън на прицел

След като името на бащата на премиера на Великобритания Дейвид Камерън излезе в „досиетата от Панама“, той се превърна в обект на коментари и недоволство. Камерън побърза да признае, че е имал дял в офшорната фирма на баща си и публикува данъчната си декларация за последните 6 години в опит да докаже, че не е укривал данъци.

„До голяма степен недоволството е зависимо от това как той поднася цялата информация и доколко я забавя, защото досега нищо от това, което е извършил Камерън, не е незаконно. Трудно може да се каже, че има морален или етичен проблем“, коментира Юлиян Попов в пряко включване от Лондон.

Според него за момента натискът към Камерън да се оттегли като премиер не е много силен.

„Но моментът е много тежък, покрай битката за оставане на Великобритания в ЕС, т.е. сега не е момент да бъде атакуван основният активист за оставането с нещо друго, но това се случва. Естествено битка на два фронта не е лесна. Основно го атакуват хора от лейбъристите, т.е. опозцията, но и те са много внимателни и не казват, че е извършил каквото и да е незаконно дело, а по-скоро, че неговото общуване и откритост с избирателя е нарушена“, коментира още Попов.

По думите му няма факт, който Дейвид Камерън да се опитва да скрие, но реално не е съумял да си даде сметка, че най-добрият начин да се излезе от тази ситуация е моментално да реагира с цялата информация.

„Това е „А“ и „Б“ на пиара. Това е много странно, защото Камерън е предимно пиар човек и е силен в областта, но не успя да се справи в този случай“, заключи Попов.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …