понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / След атентата в Анкара
ANKARA картинка 3

След атентата в Анкара

В момента районът в Анкара, където в неделя вечерта бе извършен атентат, е отцепен. Броят на жертвите достигна 37, а 71 души са ранени, от които 15 са в тежко състояние. Наистина ситуацията е много лоша.

Това каза за еМисия България Ибрахим Делиорманлъ, който живее в близост до мястото на инцидента.

По думите му все още не е ясно кой стои зад нападението, но атентатът е подобен на този от 17 февруари, когато се взриви кола бомба и уби 28 души. Той допълни, че до момента няма официална информация за атентаторите, но се говори за двама души, от които единият е разпознат.

Нито една организация не е поела отговорност за атентата. Турските власти съобщиха, че имат доказателства за участие на членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) в експлозията.

„Социалните мрежи вече работят, но съдът ограничи медийното разпространение на информация по случая, за да няма спекулации или да не се ползва за пропаганда“, каза още Ибрахим Делиорманлъ.

По думите му жителите на Анкара са притеснени от случващото се, тъй като това е трети атентат на последните 5 месеца. Той коментира, че хората се опитват да отбегват места с концентрация на движение, а същевременно се засилва и полицейското присъствие в турската столица.

Вижте също

medici

10 години от освобождаването на българските медици в Либия

През 2007 година благодарение на дипломатически совалки и усилията на бившата френска първа дама Сесилия …