петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / След акцията за наркотици в Нова Загора – опасна дрога „Перник“ е хит на пазара заради ниска цена

След акцията за наркотици в Нова Загора – опасна дрога „Перник“ е хит на пазара заради ниска цена

Среднощна акция за наркотици беше проведена в Нова Загора, а резултатът от нея са двама арестувани дилъри на дрога. Повече подробности за операцията в пряко включване по телефона съобщи кореспондентът на Би Ай Ти Веселин Цветанов.

В продължение на месец дилърите са наблюдавани от полицаите, като финалът на акцията е бил снощи. Колата на задържаните е била от т.нар. на жаргон тип шведска маса – тоест предлагани са различни видове наркотици.

Органите на реда предупреждават и за нов тип дрога на пазара – „Перник“, като една торбичка от нея е струвала 10 лв. Ефектът от забраненото вещество е като от пико – приповдигнато настроение, бодрост, еуфоричност, само че дрогата „Перник“ се е наложила лесно на пазара заради по-ниската си цена.

Един от задържаните в акцията снощи е оказал съпротива на полицаите и ги е заплашил с нож, но бързо е бил обезвреден. И двамата арестувани са криминално проявени, предстои експертиза да изясни каква точно дрога е хваната от полицаите.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …