вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Слави Tрифонов: Политическата класа получи звучен шамар

Слави Tрифонов: Политическата класа получи звучен шамар

„Ще пея, когато трябва да пея, ще правя референдуми, когато трябва да правя референдуми, ще правя секс, когато трябва да правя секс“. Това заяви Слави Трифонов в отговор на журналистически въпрос ще спре ли да пее и какви други полезни инициативи би започнал. Трифонов даде пресконференция по повод резултатите от референдума, който се проведе заедно с изборите за нов държавен глава.

„Изумително за мен е, че 3 млн. души са гласували на този референдум. За мен това е изключителна отговорност. Осъзнавам го, оценавам го и правя това, което позволява закона и Конституцията. Дали ще направя партия и по какъв начин ще реагирам, зависи от резултата от тук нататък. Ние победихме тази система, която е направена така, че да няма референдуми. Трифонов каза, че трябва да има задължително електронно гласуване. Депутатите, според него, са много и полицейските шефове трябва да се избират лично.

„Суверенът по смисъла на Конституцията е българският народ. Невъзможно е българските депутати да не се съобразят с 3 млн. българи. Ще получат жесток урок от своя суверен“, добави Трифонов.
Той отговори и на въпрос на Сашо Диков като каза, че политическата класа е получила „звучен, оглушителен шамар от своя суверен, от своя началник – народа“.

„Над 3 млн. души, това са човешки съдби, които показаха на политическата класа, че трябва да се техни служители. Не може политическата класа да не се съобрази. Това е логичният път – да се намери формулата, чрез която българският гражданин да бъде щастлив в страната си и децата му да са тук. Всеки народ заслужава политиците си, но мисля, че българският гражданин заслужава много по-добри политици от тези. Наистина е така“, категоричен е Трифонов.

Той е убеден, че когато хората решат нещо да се случи, то се случва.

Чуйте повече от пресконференцията на Слави Трифонов по повод референдума в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …