петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Славчо Нейков за предизвикателствата пред енергийния пазар в Източна Европа

Славчо Нейков за предизвикателствата пред енергийния пазар в Източна Европа

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и Институтът за енергиен мениджмънт организират Международна конференция на тема: Енергетиката в Югоизточна Европа, която се провежда в София.

Някои от основните теми, които ще бъдат дискутирани, са процесите на либерализация на пазарите и хармонизация на законодателството в рамките на енергийния съюз.

Колегата ни Кирил Веселински бе на енергийния форум.

Повече за предизвикателствата пред енергийния пазар в Източна Европа коментира събеседникът му Славчо Нейков – председател на УС на Института за енергиен мениджмънт.

„Независимо от това, че споделяме общи енергийни приоритети и енергийна рамка, разликите в развитието на енергийния пазар на национално ниво са доста големи. Това предполага необходимост от много повече работа не само от страна на регулаторите, но и от страна на парламентите и правителствата. Защото ако няма общ подход към развитието на енергийния пазар на регионално ниво, не идват големите инвеститори“, категоричен е Нейков.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …