понеделник , 11 декември 2017
Начало / Новини / АМЕРИКА / Скок в цената на горивото в Илинойс

Скок в цената на горивото в Илинойс

Тази седмица след три години на фискална криза, Илинойс най-после има бюджет. Предвижда се събиране на допълнителни средства и един от начините ще бъде чрез оскъпяване на бензина. С колко ще нарасне цената на горивото, информира на живо от Чикаго Павел Хаджиев.

Сред страниците на новия бюджет – една едва забележима подробност, която означава много – отменя се данъчното облекчение за търговците на бензин. Тази такса ще трябва да бъде покрита от крайния потребител, което означава увеличение. В зависимост в коя част на щата се намирате, ще трябва да плащате между 4 и 5 цента повече на галон.

Илинойс отдавна е сред щатите с относително високи цени на бензина. Сайтът „Газбъди“ сравнява средните стойности на горивото в отделните щати. Първенец по ниски цени е Южна Каролина. Още 3 щата са под границата от 2 долара. Илинойс е в долната половина с 44 цента на галон по-скъп бензин от средното за страната.

И все пак, има и далеч по-скъпи щати като Калифорния и Хаваи.

 

Вижте също

Ал Кайда призова за свещена война срещу САЩ и Израел – Съветът за сигурност в ООН се събра извънредно. Нов абсурд на пътя и още от късната емисия новини на 8 декември

Хиляди палестинци протестираха в „Деня на гнева“, организиран срещу решението на САЩ да признаят Йерусалим …