петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Скенерът на Кулезич: Превръщаме се в цивилизация, която не желае да се бори за себе си

Скенерът на Кулезич: Превръщаме се в цивилизация, която не желае да се бори за себе си

„Скенерът все по-ясно показва, че зад видимите неща все по-ясно се открояват невидимите ракови заболявания на нашето абсолютно несретно общество“, заяви Люба Кулезич в предаването „Просто Диков“.

Тя разказа за инцидента в тунела „Ечемишка“ и обясни, че са паднали две греди върху автомобила на мъж и жена.

„Прочитам в сайтовете, че са паднали лампи. Не са лампи, а две метални греди. Възможно ли е вече тези видими резултати да започнат да ни избиват, само защото не се намират някакви нормални, работещи институции, които да свършат работа“, каза Кулезич.

„При всичките закани, обществени поръчки, как все не намериха сили от времето на Тодор Живков тази проклета магистрала най-сетне да я направят? Демагогията започва да ни убива абсолютно физически и на мен ми е много жално, защото вече стават над 20 години – всички се заканват и отчитат видими резултати, а днес аз видях как изнасяха един женски труп, защото някой не си е свършил работата“, заяви още тя и разказа детайли за инцидента.

Тя си спомни за Радой Ралин – този безкрайно остроумен човек, който е бил представен в един от сайтовете със страшно печално твърдение – че търпението много често крие синдром на загниване и българското търпение крие синдром на тежко загниване.

„Контрастът Румъния-България е убийствен, защото показва, че вече се превръщаме в друга цивилизация в рамките на ЕС, която не желае да се бори за себе си, за правата си, за почтеност, за точност, за справедливост, за правосъдие“, коментира Кулезич.

Тя коментира и че за румънците, които протестират, корупцията означава бедност и искат да се борят срещу това да са бедни. „Те имат морална чувствителност. Защо ние го загубихме? Какво се случва тук? Защо е тази парализа на моралния инстинкт?“, пита тя.

Люба Кулезич коментира, че няма нищо странно, че 120 000 привърженици на ГЕРБ са гласували за Румен Радев.

„Няма морална алтернатива. Има загуба на доверие. Нищо странно, че хората не са доволни от това опаковане на държавата в лъжа. ГЕРБ и Борисов трябва да си признаят вината и да си посипят главата с пепел – скриха Пеевски“, категорична е Кулезич. По думите й, те са излъгали, че той си е тръгнал, но продължава да стои.

„Не мога да повярвам, че хората са загубили моралния си инстинкт и чакат някой да ги поведе“, заяви Кулезич. Тя коментира и новата политическа формация на Радан Кънев.

„Има доблестта да каже, че са се подлъгали и са сбъркали и пое личната си отговорност за този грях. Аз не съм чувала български политик да говори по този начин“, добави още тя. Кулезич коментира и отказа на Румен Радев да разсекрети стенограмата от заседанието при президента Росен Плевнелиев за КТБ.

Чуйте целия разговор с Люба Кулезич в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Г-жа Кулезич е забележително гъвкава за годините си.Преди няколко години съскаше с/у Диков,за г-жа Лифтинг, а сега е просто Сашо. Борисов определяше като една „харизматична“ личност, която трябва да стои начело на Бг.Днес обаче е критична към оставеното от него, но избягва да го товари с персонална отговорност за ширещата се корупция. Заедно със Сашо не искат да питат по този въпрос Плевнелиев, все едно последните 5 години е живял в емиграция, но отправят нахални упреци с/у президента Радев, който е в политиката от няма и месец. Браво Сашо, браво Люба, вие сте пример за „платена журналистика“,журналя такива.

  2. Bravo na teb za mustak ,bankq no praseto zabravqsch ,li tisi za nego takiva kato teb naistina nemu puka che gine bl naciq

  3. Еми айде тогава, дайте й едно предаване! Само първо да се подпише на една салфетка, че няма пак да си предлага медийните услуги на Тиквата от Банкя или на крадливия Мустак. Защото имам чувството, че г-ца Кулезич доста често говори по поръчка на клиента и според медиата където се намира.