сряда , 21 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Скандални разкрития за “Пирогов” единствено по БиАйТи: Претърсват чантите на медици на изхода, насила вкарват специализанти в синдикатите

Скандални разкрития за “Пирогов” единствено по БиАйТи: Претърсват чантите на медици на изхода, насила вкарват специализанти в синдикатите

Тази седмица ръководството на “Пирогов” уволни лидерът на протестите на медиците – доктор Стоян Сопотенски. Тогава всички лекари, с които се свързахме, отказаха да застанат пред камера, за да коментират казуса. Част от неговите вече бивши колеги изпратиха отворено писмо до медиите, в което защитават доктор Сопотенски и отново се обявяват в протестна готовност. Възможно ли е обаче ръководството на “Пирогов” да се опитва да подмени протестите – този въпрос отговор потърси репортерът на Би Ай Ти Димитър Иванов. Той Разговаря с д-р Атанас Андреев от Първа клиника по ортопедия и травматология към “Пирогов”.

Ето какво каза д-р Андреев: „ В „Пирогов“ се случва една репресия на определени хора, които не са удобни на една групичка хора. Бих казал един сговор, който отдавна се опитва да изземе цялата власт в болницата. Част от нея или нейното острие в случая се явява професор Балтов.
Нека започнем с д-р Сопотенски. Това е колега, който по никакъв начин не руши имиджа на „Пирогов“ както е уволнен с тази причина. Той е част от положителния имидж на „Пирогов“. Ще каза и за няколко тежки случая, за които обществото е било уведомено. Златко Баретата и Багата. Тези хора бяха на решето и много хора се чудеха дали ще оживеят. Благодарение на неговия професионализъм тези хора са живи и здрави и се радват на добро здраве.
Репресиите започват доста отдавна. Първата жертва във времето беше професор Кастелов. Който беше така позорно изгонен,че като му връчиха заповедта за уволнение му бяха сменили бравата на кабинета. И той трябваше да си ходи с работните дрехи до вкъщи и ние да му даваме пари за такси“, каза д-р Андреев.

Той допълни,че се правят обиски на колите на лекарите и на чантите на сестрите на изхода от болницата. Обяснението било ,че това се прави от съображения за сигурност. Тези неща се правят по заповед на директора на „Пирогов“.
Карали специализантите в болницата да станат членове на „Подкрепа“. „А те дори не са си платили членски внос. След няколко дни бяха накарани да делегират права на различни колеги, за отчетно- изборна събрание на „Подкрепа“. Те срещнаха подкрепа от синдиката и много бързаха да проведат това отчетно- изборно събрание с хора, които даже са на два дена членство“, каза още д-р Андреев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. az pak che e napalno spravedlivo

  2. Смятам, че уволняването на д-р Сопотенски е несправедливо.