събота , 16 декември 2017
Начало / Код 11-13 / Скандалите в Храма на Темида продължават – нова кандидатура за председател на ВАС се появи в „12 без 5“

Скандалите в Храма на Темида продължават – нова кандидатура за председател на ВАС се появи в „12 без 5“

В последния възможен ден за предлагане на номинации за председател на Върховния административен съд (ВАС) беше издигната кандидатурата на съдия Соня Янкулова.

За поста вече беше номиниран и Георги Чолаков. Съдията от ВАС беше избран от Пленума на съда, а името му за възможен кандидат се спрягаше близо месец преди това.

Появилата се в последния момент втора кандидатура за председател на ВАС коментира настоящият магистрат, заемащ този пост – съдия Георги Колев.

„Искрено се надявам изборът да мине без скандали, достатъчно такива вече имаше във ВСС. Вече трябва да покажем на всички колеги, че работим професионално“, категоричен е Колев.

„Подкрепих кандидатурата на съдия Чолаков още на Пленума, защото за мен като организатор и административен ръководител, той е изключително добър. Ако трябва да сме обективни обаче, трябва да признаем, че и двете кандидатури имат своите предимства и недостатъци“, допълни още висшият съдия Колев.

Вижте също

Има ли политическа воля за нови изтребители и докога ще плащаме милиони за ремонт на старите МиГ 29 – отговаря ген.-майор Съби Събев

Офицерът от резерва ген.-майор Съби Събев гостува в КОД 11-13 по темата за ремонта на …