вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Сирия: Кръв, любов и война, преплетени през очите на един младо момиче

Сирия: Кръв, любов и война, преплетени през очите на един младо момиче

„Опитала съм се да опиша Сирия, каквато съм видяла – със своите цветове, традиции, хора. След това идва войната и всичко това красиво нещо се преобръща през призмата на войната. Книгата е за борбата на човешкия дух, за силата на любовта, любовта към близките, които вече ги няма. Има истински истории. Заложила съм на истината“. Така писателката Даян Шаер описва новата си книга „Има ли места в Рая?“.

Даян Шаер е със смесен произход – българо-сирийски, и прекарва летата през детството си в село в Сирия. „Думата щастие описва детството ми там – в най-искрената му и чиста форма. Спомням си, когато си лягахме вече със семейството на покрива, защото лятото е много горещо. Гледахме небето. В Сирия е най-красивото небе. Всяка вечер имаше падащи звезди и си пожелавахме нещо“.

Писателката си спомня и една чиста и платонична любов. Когато започва да пише „Има ли места в Рая?“, решава да намери това момче от детството си и да разбере дали е жив. Намира го днес в армията.

„Това, което се случва в Сирия, ме тревожи, но се надявам до година-две да се успокоят нещата“, каза още Даян Шаер.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …