понеделник , 21 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / „Синя България“: За Спас Русев не съществуваме. „Левски“ още се финансира със заеми
SPORT_CVETAN_VASILEV картинка

„Синя България“: За Спас Русев не съществуваме. „Левски“ още се финансира със заеми

„Истината за „Левски“ е, че беше овладян от Пеевски и Сталийски, разбирай Борисов. До ден днешен никой не е върнал на КТБ 1 млн. лв., платени директно от фирма от съзвездието на банката по сметката на клуба с посредничеството на фирма на вездесъщия адвокат на Пеевски – Александър Ангелов“, каза в интервю за предаването „Просто Диков“ банкерът Цветан Василев.

По думите му на база на тези пари, Пеевски е заложил 39 на сто от акциите, а след това те са му били прехвърлени. Даването на клуба на Спас Русев банкерът нарече „допълнителен ангажимент във връзка с новата му роля на номинален мажоритарен собственик на „Виваком“, който със сигурност ще трябва да преразпределя“.

Банкерът посочи, че не знае какви са дълговете на „Левски“, но, по думите му, досега от „Виваком“ са източени 10 млн. лв. към синия клуб.

Цялото интервю с банкера Цветан Василев можете да видите ТУК!

Водещият на „Спорно за спорта“ Кирил Веселински потърси за коментар на твърденията на Василев ексобственика на „сините“ Тодор Батков. Но той не бе открит.

Председателят на тръст „Синя България“ Илия Козарев категорично заяви пък във включване по телефона, че позицията на тръста е, че независимо кой е собственик, трябва да има прозрачно управление в „Левски“.

„Особено след като не сме част от управлението, прозрачността съвсем се загуби и най-вече за повечето левскари, които се интересуват. Все още нямаме сигнали от ръководството за среща, дали искат да ни представят план за развитие и т.н.“, каза Козарев.

Той бе категоричен, че за Спас Русев сякаш привържениците от тръст „Синя България“ не съществуват. По думите му, очевидно, продължава задкулисието в „Левски“.

Притеснени сме, защото не знаем как се финансира „Левски“. Самият Спас Русев каза, че отборът засега се финансира със заеми, които после под някаква форма щели да се опростят и всъщност така или иначе не стана ясно как ще се случва това. Но е ясно, че „Левски“ в момента се финансира със заеми, категоричен бе Илия Козарев.

В разгорора се включиха и зрители на „Спорно за спорта“.

Вижте също

ludogorec

Домусчиев се хвали със стадиона. Херо доволен от дебюта си

Тимът на Лудогорец победи отбора на Судува с 2:0 в първия плейофен мач в турнира …