петък , 16 ноември 2018
Начало / Спорно за спорта / „Синя България“ скочи на ръководството: Боби Михайлов е некомпетентен. Надвисва сянка на политико-икономическите зависимости в „Левски“

„Синя България“ скочи на ръководството: Боби Михайлов е некомпетентен. Надвисва сянка на политико-икономическите зависимости в „Левски“

Нови драми в родния футбол. Изненадващо „Левски“ номинира Борислав Михайлов за президент на Българския футболен съюз. „Сините“ издигнаха неговата кандидатура, въпреки уверението на Ники Илиев, бившия член на Управителния съвет, че тимът застава твърдо зад Любослав Пенев.

Тази позиция обаче вбеси голяма част от феновете. По този повод фракцията „Южна дивизия“ буквално нарекоха този акт „срам и позор“. Тръст „Синя България“ също публикува гневна реакция и официално се разграничи от позицията на „Левски“. Темата коментираха Никола Генов и Даниел Стрезов от Управителния съвет на „Синя България“.

„Ние до известна степен бяхме изненадани от това, което се случи – от подкрепата към Борислав Михайлов и начина, по който беше изразена тя“, заяви Стрезов.

„Колкото и опити да се правят, за да няма съмнения, че „Левски“ върви по правилния път, действия като това ни връщат към тях. Нямам обяснение за това как изведнъж подкрепят Михайлов, като се има предвид, че от 10 години говорим за промяна. Ние смятаме, че по този начин се легитимира измамата, която БФС извърши, вкарвайки в Първа лига отбори, които не го заслужават. Нямам обяснение какви са подбудите. Не може Любо Пенев да е чак такова страшилище, макар че ние не заявяваме подкрепа за него, точно обратното. Както беше казано, „между чума и холера“ е трудно да се избира, посочи Генов.

„Опитваме да канализираме усилията на клуба в посока на една дългосрочна и последователна политика. За съжаление, такива стъпки компрометират всичко това“, категоричен е Стрезов.

По думите му, е трябвало да има разговор по темата, но такъв не е проведен.

Двамата събеседници напомниха, че стадионите пустеят и феновете, независимо организирани или не, показват ясно своето разочарование. Те призоваха ръководството на „Левски“ да планира последователна политика и увериха, че така резултатите няма да закъснеят.

„Ние виждаме Борислав Михайлов като абсолютно некомпетентен за този висок пост. „Левски“ не трябваше да влиза в този цирк и да се въздържи“, изтъкна Ганев.

Още от Спорно за спорта – ТУК.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …