четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / „Синя България“ разкри кога феновете на „Левски“ ще станат собственици на клуба

„Синя България“ разкри кога феновете на „Левски“ ще станат собственици на клуба

„Досега спасявахме „Левски“ от какво ли не – от фалит, спасявахме юбилия, само спасявания от както сме се създали. Време е да го спасяваме от посредствеността“ – заявява Васил Колев, който е преизбран за председател на Тръст „Синя България“.

„Това, което се готвим да правим ще бъде и стимул за ръководството на „Левски“ за екипа на мажоритарния собственик на клуба. Нещата трябва да влезят в нормалния коловоз, да почваме даа се връщаме към тази нормалност. Какво ще направи Тръста? Започваме да пишем програма, която е стратегия, десетгодишна, за „Левски“. Целта на тази стратегия е да превърне клубът в един от петте водещи клуба на Балканите. – заявява Колев.

„Това не е невъзможно. Има безспорно четири гранда на Балканите – това са трите клуба от Турция и „Олимпиакос“ от Гърция, които се отличават във всичко. Говорим за организация, публика, бюджети, всичко. След тях има няколко отбора – двата гранда в Сърбия, двата гранда в Румъния, двата гранда в България, които изпитват проблеми. Клубовете в източна Европа фалираха в сравнение с тези от западна Европа. не можем да се сравняваме с „Байерн“ Мюнхен, не можем да изградим един световен бранд. Но можем да се сравняваме с другите клубове от източна Европа и от Балканите“ – пояснява Колев.

„Ще направи тази стратегия, ще осигурим инвеститори, и от там насетне ще имаме претенции за мажоритарен дял. Да престанем с тези пионерски упраженения от сорта: „Тръста“ е собственик на 10 % и кога ще излива 10% от парите в клуба. Тръста ще започне да излива в клуба, в първата секунда, в който стане мажоритарен собственик“ – заявява Колев.

„Ако ръководството на Левски“ хареса нещо от нашата програма – нека го направи, колкото по-рано, толкова по-добре. Ако ръководството на Левски успее да направи клуба успешен, нека го направи, ние ще сме най-доволни, ако седнем на трибуните и да се наслаждаваме на футбиола, както беше вчера. Аз обаяе съм лек песимист, яе това можем да го направи заедно с клуба, на фона на моя личен опит“ – споделя Колев.

Никола Генов, който е нов член на УС на „Тръста“ заявява, че дошъл да даде доброволно усилия за подобряване на ситуацията в „Левски“.

„Виждам много неща, които не харесвам. Виждам една непрозрачност в управлението на клуба и искам да се разсеят всякакви съмнения, които витаят в левскарската общност“ – заявява Генов.

„Вярно е, че сме се срещали с г-н Иванов, той е изпълнителен директор на дружеството, това е нормално. Но не е вярно, че г-н Иванов е искал нещо от нас. Той сподели свои виждания за публичното дружество. Сега е времето да видим как това може да се случи по-най-добрия начин.

Ако пак го отлагаме във времето, и не се стигне до това преобразуване, то не е ясно, „Левски“ как ще спре тази спирала на дългове.  Как ще стане това нещо? 10 000 от нашите седем хиляди от нашите акции ще ги раздробим и ще видим как в рамките на закона, ние ги джиросваме на десет хиляди физически лица. На втората година появат да се преобразува, като до тогава „Левски“ трябва да е изряден към НАП“ – казва Колев.

„Има две спекулации на тази среща с Красимир Иванов. Първата е, че някой иска да спре това публично дружество. Втората е, че ние вървим ръка за ръка с клуба. Нашите пътища могат да бъдат в една посока само , ако „Левски“ има стратегия и идея, как да постигне спортните резултати, които са го направили този бранд на сто години. Когато това ръководство се ангаьира със спортни цели, те ще донесат и парите“ – заявява Колев.

„Аз лично никога не съм имал  доверие на Спас Русев, още с идването му. За мен той е изключително спорна фигура в последните десетилетия. Твърде много оправдания, твърде малко действия“ – споделя от своя страна Никола Генов.

„Случилото се с Мъри Стоилов е исторически гаф. Баждеков си отиде заради него, мисля, че и г-жа Иванова трябваше да си отиде. Мъри Стоилов е последния, който е донесъл голяма радост в „Левски“, последните успехи на клуба.

Спас Русев не ми е спечелил доверието, защото не му виждам футболната стратегия. Всеки един сериозен мениджър, няма да изпуснеш най-добрия треньор. Красимир Иванов, може би е много добро попадение. Рано или късно обаче, ще имаме проблем с финансовия феърплей“ – смята Колев.

„Мъри клати лиценза“ – това е огромна манипулация. Много лесно е да се различи действие, от една кампания, която дискредитира“ – заявява Борис Колев.

Какво още споделиха двамата членове на тръст „Синя България“, вижте в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …