четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / „Синя България“: „Левски“ трябва да бъде собственост на феновете, искаме среща със Спас Русев

„Синя България“: „Левски“ трябва да бъде собственост на феновете, искаме среща със Спас Русев

Месец, след като новият собственик на „Левски“ Спас Русев стъпи на „Герена“ – Илия Козарев и Васил Колев от тръст „Синя България“ коментираха какво се случва при „сините“ и дали въпреки новия собственик продължава стария стил на управление.

Какво се случва в управлението на „Левски“ не знаем и в някаква степен това ни обижда, защото сме представители на феновете. Да кажем, че дадохме месец на Спас Русев да се ориентира в обстановката, да провери какво се случва в клуба, което е нормално, когато придобиваш голяма компания като „Левски“. Ние най-малкото сме искали да бъдем част от Управителния съвет и да управляваме клуба, да кадруваме. Искали сме да бъдем там, за да знаем какво се случва и да гарантираме прозрачността и на финансирането, и на това как се харчат средствата, въобще на правилното управление на клуба, заяви Илия Козарев.

Той отбеляза, че е явно от резултатите, че отборът не се управлява правилно в послените 7 – 8 години.

„Искахме ред и прозрачност, привържениците да знаят какво се случва в „Левски“, да се напрвави стратегия за развитие и бюджет“, добави Козарев.

„Понатрупаха се настроения срещу тръста, инспирирани от бившите трима собственици. Може би, донякъде е подведен и новият собственик от тези настроения или от самите бивши собственици. Не е важно да участват привърженици на „Левски“ в управлението, но трябва да бъдем коректив. Оттам са възниквали и конфликтите“, каза на свой ред Васил Колев.

От тръста призоваха гласът на феновете да се чува.

Тръстът бе създаден след онзи мач с ЦСКА, който загубихме с 0:3 на 19 октомври 2013 г. на Националния стадион „Васил Левски“. Когато клубът се управлява правилно, гради се отбор, който да печели и привлича хората на стадиона и да ги радва, тогава няма нужда от тръстове. Той бе създаде от левскари, които искаха да променят безотговорното управление на „Левски“, безкрайните схеми, които ни доведоха до ръба, подчерта Колев в отговор на зрителски въпрос.

Той допълни, че тръстът е този, който може да закара хората на стадиона.

Представителите на тръста „Синя България“ поискаха и среща с новия собственик на „Левски“ Спас Русев, за  да се изясни управлението на клуба.

„Една от целите на тръста е да придобива колкото се може акции в клуба и той да бъде собственост на своите фенове. Разбира се, не можем да бъдем недоволни, когато „Левски“ върви и има 8 поредни победи, стадионът започва да се пълни. Но искаме да видим стратегия за бъдещето и да знаем когато някой напусне „Левски“, какво остава след него“, каза Илия Козарев.

Вижте целия разговор в следващото видео:

Вижте също

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА. Душманинът на Лудогорец дебне „армейците“ в Лига Европа. Ел Маестро след първия си мач: Доволен съм

Футболист на Ман Сити подписа с ЦСКА – португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е официално …