събота , 21 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / „Синя България“ иска оставки в „Левски“

„Синя България“ иска оставки в „Левски“

Тръст „Синя България“ излезе с официално съобщение към феновете на „Левски“ днес. Ето и пълния текст, публикуван в интернет страницата на организацията:

„Уважаеми левскари,
Тръст „Синя България“ настоява за смяна на надзорния съвет на ПФК „Левски“ АД. Причината е липсата на контрол над управителния съвет на ПФК „Левски“ АД и липсата на информация за финансовото състояние на клуба. За тази цел свикваме общо събрание на акционерите на ПФК „Левски“ АД.
Миналата седмица тръст „Синя България“ изпрати въпроси по тази тема на изпълнителния директор на ПФК „Левски“ АД (в края на статията). Поканихме и мажоритарния собственик на открита среща. И от двете страни не получихме отговор. Клубът отказва да предостави актуална информация за финансовото си състояние на миноритарните акционери, въпреки нееднократните уверения от страна на мажоритарния собственик и изпълнителния директор за кооперативност и законовите им задължения. В Левски има над 1200 акционери. Чрез общото събрание те могат да получат информацията, на която имат право.
За никого не е тайна, че през последния сезон „Левски” постигна слаби спортни резултати. В тайна остават обаче финансовите. Опасяваме се, че там положението може да е още по-тежко”.

 

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …