петък , 19 октомври 2018
Начало / Предавания / Културно / „Синьото цвете“ в приказната работилничка по стоп кадър анимация

„Синьото цвете“ в приказната работилничка по стоп кадър анимация

Анимационен филм с автори четири деца. Историята става реалност с техните герои, звучи с техните гласове и оживява в Приказната работилничка за стоп кадър анимация на Кристина Гацова. „Стоп кадър анимация е анимация, в която се ползва фотокамера и обектът, който се анимира, се придвижва, т.е. физически се модифицира в пространството, и всяка една промяна се заснема с камерата. И след това всички тези снимки, когато ги пуснем една след друга, показва едно движение на самия обект, който сме снимали“, обясни Кристина, която децата наричат просто Кика.

В работилничка участват Теди, Ейлюл, Калоян и Момчил. Всички заедно са избрали приказката, която да се превърне в сюжет на техния общ анимационен филм – „Синьото цвете“ от Ангел Каралийчев. „Беше някак си по-трудна, на мен това ми харесваше. Искам да опитвам да правя различни неща“, сподели 11-годишната Теди, която има опит с друга стоп-кадър анимация и иска да надгради уменията си. „Тази е по-дълга и има повече герои“, добавя Момчил.

Как се разпределят ролите, как се пресъздава движение и как се прави анимационен филм през лятната ваканция, вижте във видеото.

Вижте също

Защо звездата на Доналд Тръмп на Алеята на славата се сдоби с малка ограда

Звездата на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп на Алеята на славата преди дни …