понеделник , 22 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Сини Балкани популяризират българската музика и култура в Канада

Сини Балкани популяризират българската музика и култура в Канада

Наш зрител от Канада, ни разказа за българското участие на фестивала Виктория в Канада. Парада има повече от век история и българското общество в града е част от нея, като носител на българската култура. Марио Иванов ни предостави лични кадри и снимки, за да можем да излъчим събитието.

Виктория се намира на остров Ванкувър и е една от най-западните точки на Канада. Виктория е столица на най-западната Канадска провинция – Британска Колумбия, която има население колкото България и площ осем и половина пъти по-голяма от България.

Там има малка, но сплотена българска общност от 50-тина човека. Всяка година на 22 май на празника на града се организира парад, на който участват всички културни общности, включително и нашата.

Тази година е 119-тият пореден парад. В последните 3 години танците на Сини Балкани популяризират и българската музика и култура в Канада, защото според Марио Иванов и сънародниците ни там- духът на България е навсякъде, където има българи.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

„Без целофан“ на 19 януари: Стажанта притисна Владислав Горанов за парите за МВР. Красимир Каракачанов нарече екопротестите „порнография“ и още

Бродейки из парламента, Стажанта зададе горещи въпроси на финансовия министър Владислав Горанов. Кога ще бъдат …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Браво !
    …и какво чакате Да Задействате г-н Канев, БиАй ?!