сряда , 22 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Симона Костадинова за скритото от очите на медиите при преговорите за кабинет

Симона Костадинова за скритото от очите на медиите при преговорите за кабинет

Какво се разбраха ГЕРБ и Обединениете патриоти и кои са акцентите в управленската им програма до 2021 г.? Политическият репортер на Би Ай Ти Симона Костадинова анализира докъде стигнаха преговорите за съставяне на правителство.

„За мен най-любопитното безспорно беше това, че се случва, че две формации казват, че са се разбрали за пенсиите, но не казват какво точно са се разбрали. Понякога много си противоречаха в това, което казваха“, разказа Костадинова.

По думите й, остава горчив вкус, че има нещо, което е останало недоразбрано и недоизяснено. Костадинова посочи, че не е било позволено на пресконференцията да се задават въпроси и не е станало ясно защо Красимир Каракачанов не е присъствал на подписването.

„Голямата гордост на ГЕРБ и Обединените патриоти е, че се разбраха за минималните пенсии. До октомври месец те трябва да станат 200 лв. Това е нещото, за което и двете формации са се договорили“, разказа Костадинова.

„Очакваме поне официално да започнат разговорите за състава на бъдещото правителство. Предстои да бъде подписано коалиционното споразумение между двете формации, за да стане ясно коя партия колко министри ще има“, добави Костадинова.

Чуйте целия анализ на политическия репортер на Би Ай Ти Симона Костадинова в следващото видео:

Вижте също

Украинският политолог Евгений Магда за хибридната агресия в света и какво реално иска да направи Русия с Европейския съюз

В контекста на напрежението между ЕС и Турция, сигурността на Европа и Балканите – Българският …