събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Симона Костадинова за дебатите в комисия около промените в Изборния кодекс

Симона Костадинова за дебатите в комисия около промените в Изборния кодекс

Последните промени в Изборния кодекс влязоха днес за разглеждане на второ четене в правната комисия на Народното събрание.

Единствената изненада е, че отпадна нещо, на което много държаха от ГЕРБ – да има по две урни в избирателна секция, обясни репортерът ни Симона Костадинова, която бе в парламента по време на тричасовите дебати.

По думите й много партии са изразили опасения, че това няма да помогне за начина, по който ще се гласува, както и че може да се стигне до манипулации. Тя уточни, че дори ГЕРБ на този етап се е отказал от предложението си.

Другото интересно предложение бе на БСП – българите, командировани на границата, за да я пазят, да могат да гласуват в най-близкото място дори да не са подали декларация, посочи репортерът. По думите й комисията първоначално е приела философията на идеята, но впоследствие я е отхвърлила.

Всичко останало протече като цяло по план, обобщи Костадинова. Чуйте информацията и коментара й:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …