понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Симеон Николов: Три западни държави поддържат сайтовете на Ислямска държава

Симеон Николов: Три западни държави поддържат сайтовете на Ислямска държава

Днес си спомняме за атентата на летище „Сарафово“ в Бургас, който ни шокира преди точно 5 години. При терористичния атентат през 2012 г. загинаха петима израелски и един български гражданин.

Днес на мястото на атентата е издигнат възпоменателен паметник, където всяка година се провежда церемония в памет на жертвите. В Бургас се проведе възпоменателна церемония,  организирана от посолството на Израел у нас, за която пристигнаха роднини на жертвите.

Променила ли се е обстановката пет години по-късно и достатъчно защитена ли е сигурността ни – темата в еМисия България коментира дипломатът Симеон Николов.

„Атентатът в Сарафово показа само, че България не може да бъде остров на спокойствието в свят, в който тероризмът се увеличава непрекъснато“, заяви Симеонов.

По въпроса защо пет години по-късно делото за терористичния акт още не е приключило, той коментира следното:

„Отказах се да давам интервюта в момента, в който пречупиха ЕС и го накараха да включи Хизбула в списъка на терористичните организации. Две служби бяха замесени в това разследване, нещо се разминаха, така че трудно ще се докаже на кого е вината. Затова и повечето експерти предпочетоха да замълчат“.

По думите на Николов, интернет дейността на Ислямска държава се осъществява от три платформи в три западни държави.

„Достатъчно е да се отрежат възможностите на тези платформи да поддържат сайтовете на Ислямска държава, същото важи и за финансирането“, допълни още Николов.

Къде ще бъде следващият център на тероризма и каква е ролята на изпратената в тотална международна организация държава Катар – вижте подробностите в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

 1. Дървосекачът

  …и Така, г-н Йочев/БиАй ! :
  а. ако Човек просто Отчете че Вси’наште’ ‘служби’ НЕ работят…но Яко Пазят ‘наште’ (‘избранници’/’елит’)
  – Изводът е ЕдинЕдинствен ! ….и ТочноКоето просто
  б. Заковава Факта КакТака Баш на фона на SabreGardian
  – Се Е флюпнала Цяла Серия контейнери (Серия ! ..,и то ТочноТам …и то Затворени !) с надпис ‘Союз’ .
  ––-
  ТроянскоКонието на ‘наште’ – Е отдавна в ОсобеноОпасни размери/величини.