сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Силвия Великова – пиар акция ли бяха арестите във Фонда за лечение на деца

Силвия Великова – пиар акция ли бяха арестите във Фонда за лечение на деца

Дали арестите във Фонда за лечение на деца в чужбина бяха пиар акция – коментира журналистът Силвия Великова, която проследи случая, в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Истинската есенция бе безпомощността на прокуратурата

през цялото време. Стана трудно журналистите да научим в какво обвиняват Павел Александров (задържания бивш директор на фонда – бел.ред.). От прокуратурата бяха в оправдателен режим“, подчерта Великова и допълни, че от прокуратурата обикновено са „доста намахани и разказват схеми“.

Тя отбеляза, че въпреки шумната акция, за пръв път, няма постоянно задържане за никой от задържаните.

„Просто се притесниха, че защитниците ще видят доказателствата, които най-вероятно са смехотворни“, каза Константин Симеонов, адвокат на две от задържаните служителки на фонда.

Защитникът посочи, че обвиненията са за създаването на организирана престъпна група от 5 души с цел престъпления по служба – присвояване, безстопанственост и др.

Той направи сравнение на полицейската акция от седмицата с шумното задържане на бившия военен министър Йордан Цонев.

На свой ред, Силвия Великова прогнозира, че

това дело няма да стигне до съда.

„Дълго няма да разберем нищо, защото сега прокуратурата ще започне дълго и напоително разследване, което ще потъне в следствената тайна и може би само Борисов ще знае за него“, заяви журналистката.

„Не мога да допусна, че в държавата има нормален човек, който може да решава своите политически или кадрови въпроси през Фонда за лечение на деца. Защото да смениш шефа на фонда и да го преструктурираш е кадрови въпрос. Защо трябва да арестуваш хора“, каза още тя.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …