вторник , 20 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Силвия Великова и Гроздан Караджов: Как несъстоялата се съдебна реформа взе една министерска глава?
Снимка: БГНЕС

Силвия Великова и Гроздан Караджов: Как несъстоялата се съдебна реформа взе една министерска глава?

Несъстоялата се съдебна реформа накара правосъдният министър да подаде оставка в деня, когато бяха приети конституционните промени на второ четене в парламента. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев оттегли подкрепата си към кабинета и обяви, че става опозиционен депутат. Примера му последва и Гроздан Караджов.

Пред Силвия Великова в еМисия България той коментира, че ревизията на текста, под който преди четири месеца се бяха подписали 180 депутати, а днес подкрепиха едва 25, е „измяна на собствената и на политическата дума, каквато досега не е имало в историята“.

На въпрос дали министрите на Реформаторите ще останат в правителството на Бойко Борисов, Караджов отговори: „Търпението е най-добрият съветник. Да проследим действията и думите. По тези техни думи ще ги съди избирателят“.

Темата коментират и Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи и журналистът Елена Енчева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …