четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Силвия Великова, Еми Барух и Георги Тошев: След атаките в Париж
Снимка: ЕРА

Силвия Великова, Еми Барух и Георги Тошев: След атаките в Париж

В Дубай терористичните атаки са заглушени, каза в еМисия България журналистът Георги Тошев. Атентатите не присъстват в медиите така, както е в другите държави по света. Причината за това е неутралитетът, който настоящият шейх на Дубай поддържа. „Политиката на управление на Дубай преди всичко е да заглушава гласа на европейските и американските медии по отношение на това, което се случва в Европа, по отношение на терора“, коментира още той.

В европейските медии ситуацията е различна и оказаната солидарност трябва да се запази, смята журналистът Еми Барух. В разговор със Силвия Великова за BiT Еми Барух подчерта значимостта на отношението, което европейците демонстрират, защото то е резултат на цивилизационни натрупвания в опит да се запази хуманността. В създалата се ситуация е важно да бъде чут гласът на бежанците. Те са двойна жертва на „Ислямска държава“, защото са избягали от терора, а сега отново са свързани с него, коментира още журналистът.

По думите й проблемът с „Ислямска държава“ е твърде сложен, за да бъде решен скоро, а внесеният страх ще продължи да съществува. Въпреки това не бива да се забравя жестът на подадената на нуждаещия се ръка. „Думата солидарност е нещо много важно, защото тя запазва човешкото в човека“, каза още Еми Барух.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …