понеделник , 25 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Силвия Дънекова за мафията в спорта и лицемерната борба с допинга

Силвия Дънекова за мафията в спорта и лицемерната борба с допинга

В „Спорно за спорта“ разговаряме със Силвия Дънекова, около която миналата година избухна допинг скандал. Миналата седмица обаче се оказа, че спортистката е оправдана и обвиненията срещу нея са напълно несъстоятелни. Дали ще има обжалване, предстои да стане ясно до десетина дни. Кирил Веселински се срещна с нашата атлетка, която разказва как се чувства няколко месеца след като бе буквално заклеймена.

„Гледаха ме като един луд, който крещи: „Аз не съм луд“. Благодарна съм, защото нещата се развиха в правилната посока. Не защото съм аз, а защото истината възтържествува и успяхме да проведем една много сериозна битка“, споделя Дънекова.

По думите й, това е една битка, която не е спечелена от нея, а е битка за целия български спорт и цялата ни държава.

„Дълбоко в себе си се надявам да не обжалват, защото ще е много смешно и жалко за тях самите. За мен е важно, че аз видях, прочетох и чухме едно положително решение. Тази институция беше последната инстанция, на която прехвърляха топката – върху БОК“, посочи спортистката. Тя каза, че няма достатъчно доказателства да бъде уличена в употреба на незаконни препарати.

„Аз пострадах много сериозно, защото все пак 9 месеца са минали в очакване на някаква присъда и второто – пропуснах състезание. Бях изгонена в деня на моята дисциплина. Можеше поне да ме оставят да мина бягането, а след това, ако искат, да анулират резултата. Аз поне щях да знам за себе си, че съм реализирала труда си“, посочи тя.

„Събирала съм се парче по парче. И все още не съм цяла“, коментира Силвия Дънекова. Тя благодари на хората, които са й повярвали преди 9 месеца, но и на тези, които са застанали срещу нея. „Благодарение на тях аз станах силна и съм щастлива, че мога да кажа: „Честито на всички. Невероятно е да докажеш чистотата си пред всички“, коментира спортистката.

Чуйте целия разговор със Силвия Дънекова в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …