понеделник , 22 октомври 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Силен трус разлюля Пловдивско

Силен трус разлюля Пловдивско

Силно земетресение в района на Пловдив тази нощ. Трусът е бил с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер и е регистриран в 1,42 минути след полунощ. За щастие няма пострадали хора. Земетресението обаче причини аварии на водопреносната мрежа в над 10 населени места в района.
Час и 40 минути след полунощ в района между Пловдив и Асеновград е регистриран трус с магнитуд 4,8 по Рихтер. Най-силно земетресението е усетено в насените места в района.
До момента са регистрирани 30 вторични труса. Най-силният от тях с магнитуд от 3 по скалата на Рихтер беше отчетен минути след 17 часа. За щастие няма пострадали. Има паднали комини на къщи и спукани водопроводи в региона. Най-голяма е аварията в пловдивския район „Южен”.
Трусът от 4,8 по Рихтер е усетен силно и по високите етажи на Пловдив.Сигналите за нанесени материални щети се приемат от общинските администрации.
След основния трус са регистрирани още десетки земетресения в района на Асеновград. Какви са точните данни за тях, отчетени от Сеизмологичния център към Българската академия на науките, сега ще научим от репортера ни Марио Спасов.

Повече от новините на БиАйТи- ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …