петък , 16 ноември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Сидеров и Каракачанов с ултиматум към правителството заради Истанбулската конвенция

Сидеров и Каракачанов с ултиматум към правителството заради Истанбулската конвенция

Напрежение между партньорите в „Обединени патриоти“ заради ултиматума, поставен от АТАКА и ВМРО, че ако бъде ратифицирана Истанбулската конвенция, правителството пада. Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред Би Ай Ти, че не е бил информиран от своите партньори за позицията им. Репортаж на Стоян Тричков.

Предупреждението за предсрочни избори направиха двама от тримата лидери на „Обединените патриоти“ в свои медийни участия през последните дни. Каракачанов и Сидеров завиха, че правителството ще падне, ако се стигне до ратификация.

Лидерът на обединените патриоти в парламента Волен Сидеров е категоричен, че ако някой от неговите депутати отсъства при ратификацията на конвенцията, той ще поиска неговото изключване.
Преди да размахат пръст към ГЕРБ през медиите, Каракачанов и Сидеров обаче не са уведомили за твърдата си позиция своя партньор Валери Симеонов.

„На мен никой не ми се е обадил. Да ми се обадят, да ме питат, ще им отговоря. Въпроси свързани с коалиционни решения се взимат на коалиционен съвет, политически съвет“, посочи за Би Ай Ти вицепремиерът Симеонов.

Повече от новините на БиАйТи- ТУК

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. Дядо Петко

    Бойко е виновен, че държи такива индивиди на ръководни места . Аз не съм сигурен въпросните лица нали знаят как да се завържат връзките на обувките, но се опитват да налагат свои виждани.