неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / Що е то градски ленивец – разказва книгата „Градска география“

Що е то градски ленивец – разказва книгата „Градска география“

Несъмнено, повечето родители са се сблъсквали с феномена градски ленивец. Този екземпляр, който спи до 12 ч. на обяд и се събужда главно да търси храна. Интересът му може да бъде събуден от таблета и почти няма причина, която да го накара да излезе навън. А причините можете лесно да откриете между кориците на новата книга „Градска география“ – една история за вълшебствата на големия град.

Книгата е своеобразно продължение на „Вкусна география“. Написана с любов от Зорница Христова и Десислава Димитрова и нарисувана от Сияна Захариева. В уютния обновен детски отдел на Столичната градска библиотека с тях се срещна Кремена Николова.

В историята на Тони, Марти, Мая и тяхната баба има истински градски зверове, има черна магия и хеви метъл обяд, има приключения и практически съвети за това как да си отгледаш градинка между блоковете. И разбира се, любов. Всичко това, разказано с много чувство за хумор.

„Градска география“ е от книгите, които няма да ви залъгват с евтини рекламни трикове. Напротив – авторите подхождат с внимание и уважение към читателите си.

А ако сте от родителите, които познават добре феномена градски ленивец, пробвайте следващия път вместо таблета да му подадете тази книга.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …