петък , 20 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Ще стресне ли хулиганите на пътя по-скъпата „Гражданска отговорност“

Ще стресне ли хулиганите на пътя по-скъпата „Гражданска отговорност“

До 200 процента по-висока ще бъде „Гражданска отговорност“ за хулиганите на пътя според новите промени в законодателството. Дали това ще превъзпита българските шофьори и ще се научим ли да спазваме правилата, когато сме зад волана. По темата в студиото на КОД 11-13 гостуваха Любка Маринова- експерт по пътна безопасност и Илия Тодоров- юрист.

„По отношение качеството на пътищата да кажа, че сме на 97 място от 131 страни. След Алжир и Лесото сме- за мен доста екзотични места. Ние така или иначе сме подписали Виенската конвенция и не можем да променяме пътните знаци. Но можем да променяме частично законодателство, касаещо глобите на пътя. А и като свикнем с тези високи глоби те имат и един възпитателен ефект. Както беше първоначално със слагането на коланите. Първо се роптаеше, сега хората свикнаха. Но има и друг момент – по отношение на контрола. Дали ще има полицаи, които да следят дали си спрял на всеки стоп или това ще правят камерите“, изложи мнението си Маринова.

Тодоров допълни,че там, където водачът е глобен, ако в колата им дете значи,че той освен че прави нарушение, дава и лош пример на подрастващите.

Повече от разговора и всичко от КОД 11-13- ТУК

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …