сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ще се легализира ли марихуаната за медицински цели у нас

Ще се легализира ли марихуаната за медицински цели у нас

Огромен е броят на пациентите, които използват марихуана за медицински цели. В България употребата ѝ е забранена от закона.

„Мотивацията ни да се застъпим за легализирането на марихуаната за медицински цели е, че човек сам притежава себе си и е редно той да взима сам да взима решения за организма си. Изхождайки от тази морална основа, имаме кампания Liberty420, която се занимава със защита на хората, които биват репресирани от държавата за своя избор да взимат наркотични вещества“, коментира в студиото на еМисия България Димитър Карагегов от Българското либертарианско общество.

„Надяваме се енергията на една проактивна демонстрация да прерасне в постоянен натиск над властимащите да излезем от тъмните векове и да се движим в посока към либерализация“, каза още Карагегов.

По думите му в момента със законодателни промени се върви към още по-голяма рестрикция.

„Канабисът третира множество заболявания, като най-гръмките са – множествена склероза, автоимунни заболявания, може да стигнем до момента, в който може да лекува рак“, заяви Карагегов.

Той отбеляза, че на местата, където наркотичните вещества са легализирани, се наблюдава спад в употребата сред младите хора, както и спад на смъртните случай от свъхдоза.

Целия разговор можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Населението не се влияе от логика, а от емоция. Трябва да се изтъкнат такива факти, които да го накарат да се замисли. Това с децата е много добро. Светът не е черно-бял никога, но тук, май най-много се доближава. Те ИЛИ ще пушат и никой няма да знае за това, нито за проблемите, възникнали от това, нито самите деца ще са информирани по сигурен начин за това как да се справят с проблемите, ИЛИ няма да бъде табу и ще се чувстват комфортно да се оплачат на родител, лекар, учител, когато почувстват, че се случва нещо нередно с тях.