понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ще отпаднат ли визите за Турция

Ще отпаднат ли визите за Турция

След заседанието на вътрешните министри на държавите-членки на Европейския съюз, вече се счита за малко вероятно визите за Турция да отпаднат в края на юни, тъй като вътрешните министри имат само една среща, но която могат да вземат подобно решение. А и самият процес не е напреднал.

Това коментира кореспондентът на Би Ай Ти в Брюксел Йовка Димитрова.

По думите ѝ  Турция трябва да изпълни още шест условия.

„Най-големи шансове за отпадане на визите имат грузинците“, заяви още Димитрова.

Тя поясни, че Грузия се е оказала единствената от 4 страни, сред които Турция, Косово и Украйна, изпълнила всички 72 условия.

Йовка Димитрова посочи още, че министър Румяна Бъчварова е казала, че България засега е доволна от спазването на т.нар. българска точка в споразумението между ЕС и Турция.

По думите ѝ според обявен днес секретен германски доклад пътят на беженците и трафикантите се е насочил по сухопътната граница между България и Турция.

„Министър Бъчварова отрече твърденията в доклада“, посочи кореспондентът ни.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …