понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Ще научим ли истината за Хитрино?

Ще научим ли истината за Хитрино?

Пет дни след трагедията в Хитрино, продължава операцията по премахване и оебезопасяване на цистерните. Днес се очаква да бъдат премахнати две цистерни. От МВР не се ангажират с конкретен срок за приключване на операцията. Добрата новина за жителите на Хитрино е, че след края на операцията ще могат да се върнат по домовете си.

Ще научим ли истината и причините за инцидента в Хитрино – коментира народният представител Станислав Иванов, член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения.

„Ние не разполагаме с повече факти и обстоятелства от това, което знаят всички хора, тъй като ние сме законодателен орган, а не разследващ. Нямаме пряк достъп до мястото и няма как да разполагаме с повече информация. Това не влиза в нашите задължения“, заяви Иванов пред колегата ни Флорина Иванова.

Той съобщи, че е отворена черната кутия на влака и е огледано мястото на инцидента, както и дали има скъсване на самите вагони.

Ние, законодателите, сме свършили своята работа, оттук е работа на изпълнителната власт и прокуратурата да направят своите изводи и анализи и да ги обявят, категоричен бе Станислав Иванов.

Той подчерта, че железопътният превоз в България се осъществява, както навсякъде по света. Не виждам нещо, което можем да добави, допълни той.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …