петък , 19 октомври 2018
Начало / Хайд Парк / Ще излекува ли Кирил Ананиев болното ни здравеопазване? Отговарят експертите

Ще излекува ли Кирил Ананиев болното ни здравеопазване? Отговарят експертите

От вчера имаме нов здравен министър. Което се случва доста често в България, особено когато Борисов е на власт. Кирил Ананиев бе избран с гласовете на мнозинството. Дали той обаче ще успее да излекува постоянно болното ни здравеопазване? На този въпрос отговорите се опитаха да намерят в студиото на „Хайд Парк“ д-р Бояна Петкова от Фондация „Макове за Мери“ и Надежда Цекулова – експерт комуникации в здравеопазването.

„Аз мисля,че всичко, което можем да кажем по въпроса, са спекулации и лично мнение. Тоест тези чести смени на здравен министър са признак, че този сектор не е приоритет, никога и на никого. Всички твърдят обратното, но ние не виждаме нищо, което да го потвърждава“, каза д-р Петкова.

Надежда Цекулова пък каза,че няма никакво значение как ще се казва новият здравен министър. „Г-н Ананиев сам по себе си е интересна фигура, тъй като той е обвързан с бюджетирането в здравеопазването от много години насам. Хората, които работят в този сектор, имат противоречиво отношение към него. Има такива, които много го харесват, други, които много не го харесват. Сходна е ситуацията и към колегите му, които бяха назначени за негови заместници“, обясни Цекулова.

Повече от разговора и всичко от Хайд Парк –ТУК

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

Един коментар

  1. Decata sa budeshteto na naciqta. Ako detskoto zdraveopazvane e zanemareno, tova e celenasochen genocid.
    Veche stana qsno, che bjudzhetut za zdraveopazvane e chuvstvitelno uvelichen, no reformi ne se predvizhdat. Kakvo togava shte pravi noviqt ministur? Shte gleda kak se kradat oshte poveche pari za zdraveopazvane, otkolkoto se kradqha dosega li?