сряда , 17 октомври 2018
Начало / Код 11-13 / Ще има ли втори кабинков лифт в Банско – спорят кмет и еколог

Ще има ли втори кабинков лифт в Банско – спорят кмет и еколог

Необходим ли е и ще се случи ли втори кабинков лифт в Банско – темата в студиото на КОД 11-13 коментира екологът Тома Белев, а с мнение по телефона се включи и кметът на Община Банско Георги Икономов.

„Необходимостта за втори лифт в Банско е констатирана още през 2009 г. и оттогава са предприемани редица действия за промени в управлението на парк „Пирин“, обясни Икономов.

„Във всички изказвания на зелените организации се включват всякакви други доводи, но не и екологични“, допълни кметът, който се аргументира защо е против позицията на еколозите не да се изгражда втори лифт, а вече съществуващият да бъде разширен.

„Проектът за тази кабинка и ски зона е на Община Банско. Той е отразен в действащия план за управление на парк „Пирин“ така, както го е планирала общината и по документи, той трябва да е с една кабинка. Това са фактите. Така че, гражданите на Банско трябва да протестират пред Общината“, категоричен е Тома Белев.

Вижте целия разговор с еколога във видеото, а още от КОД 11-13 може да гледате ТУК!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

3 коментара

  1. В планината може да се ходи със ски и без да се обезлесява. Масовата култура ни убива! А какъв е г-н Белев не е работа на дечковци. Той си има биография, който може да мисли, най-вероятно може и да чете.

  2. Цяла Европа ли искате да дойде в Банско? Няма как да стане?! Цял Пирин на писта да го направите да дойдат чужденците тук да с…т. Не виждате ли, че всички деца са алергии, въздух им трябва. От алчност и морето ни оср..а и планините ни съсипват. То бива, бива алчност, ама мярка няма!

  3. Тома Белев не е еколог, а един обикновен бандит, който само пречи.