петък , 14 декември 2018
Начало / Код 11-13 / Ще има ли победител от войната за Пирин – сблъсък на мнения от „Зелените“ и „Екип“

Ще има ли победител от войната за Пирин – сблъсък на мнения от „Зелените“ и „Екип“

Ще има ли победител от войната за Пирин – в разгорещен спор по темата за строежа на втори лидфт в Банско влязоха Борислав Сандов от партия „Зелените” и Георги Вулджев, главен редактор на „Екип“.

„Събирането на граждани от Банско в София снощи не беше протест, а манифестация, едно прекрасно начало за европредседателството – да припомнят приойомите, които имаме”, заяви Сандов.

Той коментира думите на вицепремиера Валери Симеонов че ще пресира инвеститорите за строеж на лифт, като заяви, че не е работа на политиците да притискат бизнеса, а да създават условия за него.

„Не разбрах по какъв начин решението на МС е незаконосъобразно, това така и не беше обяснено? Данните за икономическото развитие на Банско са пределно ясни. Имаме едно много сериозно възстановяване в региона, инвестиции, доходи, така че развитието не трябва да се блокира, все пак говорим за препитание на хора. Това е единствената община, която се развива добре“, категоричен е Вулджев.

„Ще има още протести, исканията остават, ние сме непоколебими, така че това решение трябва да падне. Оставката на министър Нено Димов също е наложителна“, контрира представителят на „Зелените“.

Вижте целия разговор във видеото, а още от КОД 11-13 гледайте ТУК!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. „Това е единствената община, която се развива добре“ – именно благодарение на ски туризма, а не на господата зелени.