сряда , 29 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Ще има ли отстъпки за Изборния кодекс или ще бъде ли преодоляно ветото на президента
NIKI_PARLAMENT картинка 2

Ще има ли отстъпки за Изборния кодекс или ще бъде ли преодоляно ветото на президента

В парламента партиите от управляващото мнозинство се срещнаха с премиера Бойко Борисов заради частичното вето на Изборния кодекс, наложено от президента Росен Плевнелиев.

Скандалните промени предизвикаха недоволството на много български граждани заради ограничените им избирателни права.

Резултатите от днешните срещи обобщи от Народното събрание колегата ни Николай Драганов.

След тристранна среща на представители на Патриотичния фронт и Реформаторския блок с премиера Борисов и вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че все още няма решение как ще гласуват отделните партии по ветото на държавния глава, каза Драганов.

Той посочи, че са възможни няколко сценария за действие, но по-скоро ще се намери решение на политическата криза, отколкото да се стигне до предсрочни избори.

„Разговорите продължават и днес. По думите на Цветан Цветанов решение днес няма да има и ветото няма да бъде гласувано утре“, каза още репортерът на Би Ай Ти.

Той съобщи, че по неофициално се говори, че по всяка вероятност ветото на президента ще бъде успешно.

„Така или иначе трябва да бъдат изготвени нови промени, които да удовлетворят българите в чужбина, РБ, както и ПФ“, каза Драганов и допълни, че не е ясно кога ще бъде гласувано ветото.

Същевременно стана ясно, че АБВ оттегля подкрепата си от ГЕРБ. Решението ще бъде гласувано на националния съвет на партията в неделя. Тогава ще се реши и дали АБВ ще изтегли вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин и всички свои представители от изпълнителната власт.

Вижте също

UCHITELI картинка

Гергана Янева за младите учители и образованието като кауза

Гергана Янева е основател и председател на фондация „Тебешир“ гостува в студиото на еМисия България …