сряда , 21 март 2018
Начало / Код 11-13 / Ще има ли мажоритарен вот – коментира Десислава Атанасова

Ще има ли мажоритарен вот – коментира Десислава Атанасова

Сериозна и странна непоследователност във всички останали парламентарни групи освен тази на ГЕРБ отчете депутатът от партията Десислава Атанасова по отношение подкрепата на политическите сили за законопроекта за мажоритарния вот.

Ние сме последователни в твърдението си, че трябва да се зачете вотът на българските избиратели от референдума на 6 ноември, който подкрепиха над 2 млн. български граждани, обявили се за мажоритарен вот в два тура с пълно мнозинство, добави Атанасова.

Тя коментира конкретно промените в позициите на ДПС, които нарече евтини политически финтове за привличане на вниманието. Декември, когато бяхме вносители на същия законопроект, те го бламираха, а в 43-ото НС той не бе разгледан нито в комисия, нито в зала; вчера пък взеха друга позиция, но краткосрочна, защото само часове след това, на заседание, взеха обратното решение, посочи Атанасова.

Депутатът не потвърди слуховете за договорка между „патриотите“ и ГЕРБ да не се стига до реално гласуване и така вината да бъде прехвърлена на останалите партии, които отсега се обявяват против.

Тя припомни, че това е бил един от въпросите, по който с Обединените патриоти не са имали консенсус още в самото начало и по който са взели решение всяка парламентарна група да защитава собствената си позиция. Атанасова обаче не допусна да се стигне до сътресения в коалицията заради разликата в мненията.

Очаквам това да е сериозен тест за политическата класа – дали ще чуе суверена, заключи депутатът, като добави, че ако законопроектът не мине, то всеки депутат и всяка партия ще отговарят персонално за действията си.

Какво коментира още Десислава Атанасова за скандалите около институцията на президента и поста за гей парада на първата дама Десислава Атанасова – чуйте в целия разговор:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …