неделя , 26 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Шоколад със социална мисия – за пътя от финансовата корпорация до шоколадовата работилничка
SHOKOLAD картинка

Шоколад със социална мисия – за пътя от финансовата корпорация до шоколадовата работилничка

Защо след 14 години успешна кариера във финансова корпорация един човек на бизнеса решава да стане шокалатиер?

Колегата ни Десислава Микова се опита да разбере това от шоколатиер Станимира Георгиева в нейната шоколадова работилница, като докато разговаряха, двете приготвиха заедно и бонбони.

Станимира си спомня как съпругът ѝ, с когото от години си падат по какаовото изкушение, й подарява екскурзия в Белгия с цел дегустация на шоколад, като впоследствие ъпгрейдва подаръка с ваучер за майсторски курс.

Оказва се, че тя трябва да вземе редица изпити и да приготвя сама шоколад вкъщи, като резултатите от тези опити стават все по-популярни сред нейните близки и приятели и постепенно те започват да й възлагат поръчки за бонбони по най-различни поводи.

В новото си бизнес начинание Станимира съчетава дисциплината и доброто правене на сметки, на които се е научила в предишната си работа, и традицията със съпруга й да подкрепят социални каузи.

Тя е убедена, че бизнесът трябва да е социално ангажиран, като продължава да работи с различни фондации, а от всеки оборот заделя средства за различни проекти – свързани със здравеопазване, социална интеграция, активен начин на живот, обучение и др.

Сред социалните инициативи на шоколатиера е работилница за деца на бежанци, както и хора в неравностойно положение. Казва, че иска шоколадът да бъде средство хората да откриват талантите си, да творят, да за правят и дават добро.

„Шоколадът е средство, чрез което искам хората да откриват нещо добро и да споделят“, с усмивка отбелязва Станимира Георгиева.

Вижте също

IZBORI картинка

Димитър Иванов: ЦИК незаконно ще затрудни гласуването в чужбина

В последните часове ЦИК взе решение, с което по административен път ще създадат опашки и …