вторник , 20 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Школа без аналог: Спомени за хор „Бодра смяна“ преди концерта за 70-ата му годишнина

Школа без аналог: Спомени за хор „Бодра смяна“ преди концерта за 70-ата му годишнина

Юбилеен концерт, посветен на 70-годишнината от основаването на легендарния детски хор „Бодра смяна“, ще се състои в четвъртък, 1 декември, от 19,30 ч. в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“. В програмата ще се включат както настоящи, така и бивши хористи.

В еМисия България в навечерието му разговаряхме с бодросменците Ани Алашка, Ваня Печикамъкова и Мария Папазова.

Да си бодросменец е най-добрата диагноза, заяви д-р Папазова. По думите й тя означава да обичаш да се трудиш, но и да знаеш как да почиваш, да смесваш работа и хоби, да оставаш дете и да се радваш на всичко, да си активен и коректен.

„Бодра смяна“ бе школа за честни и свестни хора, категорична бе тя.

Школа, която няма аналог в момента, съгласи се с нея Ани Алашка.

„Ние сме от щастливците, които имаха възможност да получават и отдават наследство, но сега трудно може да се говори за запазване на прекрасните неща, които се случваха в хора. Искаме да възобновим традициите, отношението на децата към музиката, труда, приятелство, съпричастността.

Това не е просто хор, а изключителна педагогическа школа, чиято методология трябва да се изучи и прилага в съвременния живот“, добави тя.

По думите й неуспелите в живота бодросменци се броят на пръсти благодарение на човешките качества, които се развиват и възпитават в хора.

Чувствали сме се като рок звезди, с пищящи фенове, нападнати от почитатели автобуси, спомни си още Алашка.

Ние сме общност, в която се цени най-много екипността, каза и Ваня Печикамъкова.

Вижте какво още си спомниха за историята на хора през годините трите бодросменки:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …