понеделник , 25 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Шефът на „сините“ фенове: „Левски“ е политико-икономически зависим. Спас Русев бяга от въпросите на Би Ай Ти

Шефът на „сините“ фенове: „Левски“ е политико-икономически зависим. Спас Русев бяга от въпросите на Би Ай Ти

Голямата новина в „Левски“ е, че има промяна в надзорния съвет на клуба. Кирил Ивков, легенда на „сините“, ще бъде в ръководното тяло на отбора. Другата новина е, че „Левски“ е намалил финансовите си дългове и те са малко над 18 млн. лв. и са били намалени 6 милиона. Къде са отишли тези пари, какво се случва в „Левски“ и защо тръст „Синя България“ напуснаха общото събрание, коментира в студиото Степан Хиндлиян.

Председателят на тръст „Синя България“ Илия Козарев каза, че са напуснали общото събрание, защото не са им дали думата. „Нашата общност има чест и достойнство“, добавиха още от тръст „Синя България“.

Спас Русев не пожела да застане пред камерата на Би Ай Ти и да коментира ситуацията, а председателят на НКП на „Левски“ Степан Хиндлиян коментира в студиото ситуацията в отбора.

„Могат да бъдат направени аналогии със съдбата на други клубове. Г-н Русев е крайно време да разбере, че по този начин с привържениците на „Левски“ не става. Те не са служители в компания, която г-н Русев управлява. Това са хора с чест, морал, достойнство, историческа памет и много от нас продължаваме семейна традиция да бъдем левскари. До сега чувахме, че имаме някакви отговорности и от нас се изисква. От друга страна от него, не чухме нищо по темата „Левски“, заяви Хиндлиян.

„В НКП решихме, че ние няма смисъл да продължаваме да се занимаваме с нещата, с които се занимаваме до момента. Няма смисъл да се правят събитията, които са с цел популяризиране на левскарството. Няма смисъл да полагаме неимоверни усилия с цената на гнева на наши приятели и съмишленици по превенцията на футболното хулиганство. Доста от тези неща на този етап ще спрем да си правим, защото очевидно ръководството на „Левски“ не си дава сметка кои сме ние и каква е нашата цел“, коментира Хиндлиян.

„Дали е Спас Русев или е следващият, на мен лично не може да ми бъде враг. На мен ми е враг моделът, който е създаден в „Левски“ – политико-икономическите отношения, които се преплитат в клуба. Дали е КОЙ или е той или е онзи, или е бай, нямам идея. Важното е, че моделът е порочен. На мен моделът ми е враг“, категоричен е председателят на НКП на „Левски“.

Степан Хиндлиян коментира и дълговете на „Левски“. „Вземаме 12 милиона от „Виваком“ за 6 години, за да прекръстим стадиона, от които половината връщаме като търговски заеми. А кои са търговските заеми, към кого са?“, посочи още той.

„Няма да бъдем медиатори между клуба и привържениците. Понесохме много чисто организационни, а и чисто личностни негативи. Няма да продължим да играем тази роля, защото тя беше от добри намерения. В крайна сметка добрите намерения изяждат главата. Г-н Русев да каже елементарни въпроси за функционирането на един клуб. Не омаловажавам името и труда на никого“, призова Хиндлиян. Той каза, че ако се обърне към ръководството на „Верея“, ще получи отговор.

Вижте целия разговор със Степан Хиндлиян и коментара и на финансовия директор на сините Красимир Недялков в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …