петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Шефът на „Дунав“: Дано успеем да спечелим квота за Лига Европа
SIMEONOV

Шефът на „Дунав“: Дано успеем да спечелим квота за Лига Европа

Президентът на сензацията в родната първа лига „Дунав“ Русе д-р Симеон Симеонов коментира, че в отбора мечтаят да спечелят квота за Лига Европа.

„Мечтаем за Лига Европа, макар да не сме готови нито като отбор, нито като финанси, нито организация, но ако стигнем дотам, ще ги подобрим. Мечтая „Дунав“ да стане религия за града. Мечтая „Дунав“ да пълни стадиона винаги. Защото при пълен стадион, „Дунав“ ще бъде клуб жив, ще се самоиздържа независимо кой е президент. Пълният стадион и школата е капиталът на един клуб“, категоричен бе Симеонов.

„Нашият капитал е школата и децата, които тренират. Надявам се да го използваме и увеличаваме“, подчерта още той.

По думите на президента на „Дунав“, формулата на успеха и настоящето 4-то място на клуба в класирането е заплащането при резултати. Симеонов призна още, че се срамува от условията, прикоито тренират футболистите, но базата в Русе се реновира.

„При нас нещата са изключително коректни. Не се обиждам на писанията във вестниците, че при нас заплатите са най-ниски. Футболистите при нас играят за добри премии и взимат пари за получени резултати. Не е нормално един футболист, както е в отбора на „Левски“, да взима хиляди евро заплата, да изнася такава продукция и на стадиона да го гледат 1000 души. Но при нас футболистите си получават редовно възнагражденията – получават уважение, редовно заплащане и микроклиматът е такъв, че се забавляват“, каза още Симеонов.

 Целия му коментар можете да видите във видеото:

Вижте също

VOLEI

България на полуфинал на Евроволей

И младежите, и девойките ни извоюваха златните медали на Балканиадата тази година. Още по-хубавото е, …