понеделник , 23 юли 2018
Начало / Хайд Парк / Шефът на Бюрото за СРС Бойко Рашков: Някой иска да ни сплаши. ДАНС и прокуратурата играят тенис мач с формални проверки

Шефът на Бюрото за СРС Бойко Рашков: Някой иска да ни сплаши. ДАНС и прокуратурата играят тенис мач с формални проверки

Един от горещите скандали през изминалата седмица беше с отнетия от ДАНС достъп до класифицирана информация на зам.-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Георги Гатев. В последствие стана ясно, че председателят на Бюрото за СРС-та Бойко Рашков е дал интервю по темата пред една от големите медии у нас, но е взето решение то да не се публикува.

Действа ли ДАНС като маша на прокуратурата и като дългата ръка, която трябва да раздава правосъдие – с коментар по темата гостува журналистът Петя Владимирова.

По телефона се включи и един от преките участници в скандала – Бойко Рашков, който определи случващото се като тенис среща между ДАНС и прокуратурата.

„Всичко изглежда като отработено като подход – ДАНС дава сигнал, прокуратурата извършва формална проверка, след което предлага да бъдат отнети правомощията на Гатев“, коментира Рашков.

В ефира на Би Ай Ти той заяви още, че е готов да предостави всички документи по още един подобен случай, засягащ прокурора Светлозар Георгиев. „Очевидно някой се опитва да размахва пръст, иска да се сплашат членовете на Бюрото за СРС“, убеден е Рашков.

Вижте целия разговор по темата във видеото, а още от „Хайд парк“ – гледайте ТУК!

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …